DE TOEKOMSTIGE BADKAMER CULTUUR

Badkamer van de toekomst

nachtverlichting in het toiletIndividualisering, gezondheid en connectiviteit - dat zijn de trends voor de badkamer en het toilet die de aankomende jaren leidend zijn bij het ontwerpen en inrichten ervan. Ze beïnvloeden onze levensstijlen en creëren nieuwe patronen bij de dagelijkse rituelen van toiletgebruik en de wijze van het gebruik van de badkamer. De toekomstige sanitair en badkamerproducten moeten aan hoge eisen voldoen op het gebied van welzijn en kwaliteit van leven maar ook dienen zij ecologisch zinvol en technisch innovatieve tegelijk te zijn. De badkamer maakt een belangrijk en actief deel uit van ons leven en is een ruimte die substantieel bijdraagt aan het persoonlijke welzijn.
 
in hoogte verstelbaar toilet

In de badkamer wordt de megatrend van individualisering consequent voortgezet. Met modulaire, systemen die verschillende functies ondersteunen. Het bad is voor elke gebruiker multifunctioneel op basis van het principe van absolute flexibiliteit. Soms een plek om in te douchen maar ook een relax area om samen langere tijd in door te brengen en ultiem van te genieten. Ook de betegeling in de badkamer biedt bij uitstek de mogelijkheid om uw eigen ontwerp met tegels voor vloer en wand gestalte te geven. Deze flexibiliteit in de badkamer is mogelijk omdat de gehele inrichting is gedigitaliseerd en geautomatiseerd. Een eerste stap in deze richting in de huiselijke badkamers zijn producten waarbij het opslaan van gebruikersprofielen mogelijk is, zoals het sanitair of in verlichting. Er zijn ook nieuwe technologieën die meerdere aangename functies combineren. Een sunshower in de douche of de lichaamsföhn die het lichaam direct na het douchen droogt. Of de draadloze bedienpaneel bij het toilet of urinoir, die gebaseerd op de duur van het gebruik van het toilet doorspoelt met de juiste hoeveelheid water. De opties voor het aanpassen van de multifunctionele digitale badkamer zijn niet alleen comfortabel, maar ook generatie vriendelijk. Wastafel en toilet kunnen elektrisch omhoog worden bijgesteld, handgrepen komen uit de muur en de kamertemperatuur bereikt snel een ietwat hogere temperatuur. Bij het gebruik van de badruimte door peuters zijn wastafel en toilet juist weer automatisch naar een lagere positie te verstellen, en de badkamertegels en meubels verschijnen met kleurrijke decors en in ontwerpen.
 
Badkamerspiegel als healthmonitor

De wellness en gezondheidsbadkamer is gebaseerd op de megatrend gezondheid en biedt de gebruiker de mogelijkheid om een persoonlijk gezondheidscentrum in te richten. Met onzichtbaar geïntegreerde biosensoren is het mogelijk om lichaamsgegevens - tot op moleculair niveau – op diverse plekken zoals de spiegel te presenteren. Het toilet analyseert automatisch uw urine en geeft de parameters zoals bloedsuiker, hormonen of pH en bacteriële infecties aan u weer. Elektrische tandenborstels bieden, dankzij timers en sensoren niet alleen de controle op het juiste gebruik, maar onderzoeken ook het speeksel. Gezichtsuitdrukking, houding en bewegingen zijn de basis voor analyse door een smartscreen spiegel die hiermee spanningen of spierproblemen herkent. De wellness en gezondheidsbadkamer verwerkt een verscheidenheid aan individuele gegevens om deze op een betekenisvolle, duidelijke en begrijpelijke wijze als informatie aan u te presenteren. Daarnaast beroept deze badruimte zich op de basis van digitale games: middels intelligentie, speelse prikkels via virtuele coaches, animaties of infographics worden gebruikers gemotiveerd om te handelen en te trainen. Samen met de juiste muziek motiveert en stimuleert de badkamer de gebruiker en bevordert de gezondheid.

 


Gepubliceerd in: Diversen