DE GEESA BASKETS NOG STEEDS ONMISBAAR IN DE BADKAMER

Geesa basket

Geesa basket NexxDe grote basketcollectie van ‘basketkoning’ Geesa biedt iedere badkamer een nette oplossing

De basket is al vele jaren onmisbaar in de badkamer. De Nederlandse badkameraccessoires fabrikant Geesa produceert daardoor nog steeds tienduizenden baskets per jaar. Deze zijn het toonbeeld van functionaliteit en design; praktisch in het gebruik en mooi om te zien. Geesa werd vroeger ook wel gekscherend de ‘basketkoning’ genoemd. In de afgelopen jaren zijn door Geesa baskets geproduceerd in verschillende vormen en groottes. In deze ontwikkeling zie je een steeds verdere verfijning van de basket. De huidige baskets kenmerken zich door ranke afmetingen en een esthetisch lijnenspel. Naast chroom zijn er ook baskets in gouden afwerking verkrijgbaar voor het ultieme luxe gevoel.

 

Iedereen kent het wel, de talloze flessen shampoo en douchegel in de badkamer. Niks zo handig als een basket, ofwel een douche- of badkorf, om de flessen geordend in op te bergen. De basket zorgt ervoor dat de douche of het bad opgeruimd en netjes blijft en heeft zich hiermee onmisbaar gemaakt in elke badkamer.

 

‘Basketkoning’

Rond 1930 startte Geesa met de productie van zeepbakjes. In het verlengde daarvan is Geesa ook baskets gaan produceren. Nog steeds maakt Geesa zo’n 60.000 baskets op jaarbasis, waarvan ongeveer de helft voor consumenten en de andere helft voor projecten geproduceerd wordt. Geesa heeft de grootste collectie baskets en wordt ook wel de ‘basketkoning’ genoemd. De fabrikant is erin geslaagd om de baskets steeds meer te verfijnen en heeft baskets in allerlei soorten, maten en stijlen. Zo zijn er muurbaskets, hoekbaskets, hangbaskets in zowel moderne als klassieke uitvoeringen.

Geesa Tone basket
 

Basket juweeltjes

Qua design springen er een aantal basket juweeltjes uit, zoals de Geesa baskets uit de Haiku, Nexx, Nemox en Tone collectie. De fraaie basket uit de Haiku collectie, welke ontworpen is in samenwerking met Marcel Wanders, is rank en heeft een subtiel lijnenspel. Deze basket komt goed tot zijn recht in een luxe badkamer. De Nexx collectie bevat een basket met een moderne, strakke uitstraling en de Nemox basket bestaat uit ronde vormen en gestileerde accenten. Deze baskets zijn verkrijgbaar in hoogglans chroom. Daarentegen is de Tone basket verkrijgbaar in zowel een chromen als gouden afwerking. Deze basket heeft een slim en gracieus design, waarbij de chromen uitvoering perfect past in een moderne badkamer en de gouden uitvoering in een weelderig interieur. Onlangs heeft Geesa de basketcollectie uitgebreid met een grote basket, voor extra veel opbergruimte. Wat je interieurstijl en wensen ook zijn, in de collectie van Geesa zit vast een basket, die zich in jouw badkamer thuis voelt. Want ook jouw badkamer kan geen basket missen!

 


Gepubliceerd in: Accessoires