DAMIXA PINE VERSTANDIGE KRANEN MET EEN GUNSTIGE PRIJS

Damixa Pine

Damixa Pine wastafelkraanHet Deense Damixa komt met een geheel nieuwe serie kranen: de Pine serie. De eigen ontwerpers van het Deense bedrijf classificeren deze als een verstandige kraan met een gunstige prijs.

Deze zeer modern ogende Damixa kraan heeft een klassiek en eenvoudig design met afgeronde hoeken. Volgens ontwerper Claus Rantzau was het de bedoeling om een eenvoudige en vooral gebruiksvriendelijke en toegankelijke kraan te ontwikkelen, zonder veel poespas, zonder veel extra snufjes.

Damixa Pine koude start
 

Goed voor de portemonnee, maar vooral goed voor het milieu

De gehele Damixa Pine serie is voorzien van de zogeheten koude start functie. Deze functie houdt in dat er alleen koud water uit de kraan komt als de handel in het midden staat. Dit maakt de kraan bijzonder milieuvriendelijk. Bij andere kranen wordt in de middenpositie de warmwatervoorziening direct geactiveerd en komt er direct gemengd water uit de kraan. Als de kraan maar kort wordt gebruikt, wordt het water onnodig verwarmd en zal het in de leiding direct weer afkoelen. Bij de Pine serie gebeurt dat dus niet, waardoor je niet alleen energie bespaart, maar ook geld, zonder dat je aan comfort inlevert.

 

In de praktijk betekent het gebruiken van de koude start functie zowel in residentiële als openbare gebouwen een forse besparing tot maar liefst 30% op het energieverbruik. De kranen uit de Pine serie van Damixa zijn voorzien van een perlator, de badkamerkranen een 6 liter uitvoering en de keukenkranen een 8 liter uitvoering. Dit betekent een forse besparing op het waterverbruik ten opzichte van de kranen van tegenwoordig.

 

De beste keuze

De Pine serie van Damixa bestaat uit keukenkranen, badkamerkranen en thermostaatkranen voor bad en douche. De keukenkranen zijn er met zowel hoge als lage uitloop. Bij de badkamerkranen kun je kiezen uit modellen met of zonder waste. Deze complete serie heeft is zeer gunstige geprijsd, dus het bespaart je direct in je portemonnee, en het bespaart bovendien tot wel 30% op het verbruik. Dat maakt dit eenvoudige Deense design zonder meer tot de beste keuze. Deze waterbesparende Damixa Pine kranenserie met eenvoudig, vriendelijk design is voor iedereen zonder twijfel een zeer goede keuze, van particulier tot professional en van adviseurs en woningcorporaties tot de grotere bouwprojecten.

 


Gepubliceerd in: Kranen nieuws