BURGBAD IVEO BADKAMERMEUBEL MAAKT EEN PUNT MET RONDE VORMEN

Burgbad Iveo

Burgbad Iveo badkamermeubelDe nieuwe badkamermeubel collectie Iveo Burgbad biedt in het instapprijssegment veel bergruimte, ongewone kenmerken, vier actuele afwerkingen en een vrije materiaalkeuze voor de wastafel tussen keramiek en mineraal. Burgbad presenteert met de Iveo een greeploos eenvoudig, maar tegelijkertijd spannend ontwerp tussen symmetrie en asymmetrie. Met korte klantvriendelijke levertijden af magazijn is dit badkamermeubel eveneens een echte allrounder. Met Iveo wint de badkamer niet alleen aan ruimte maar deze krijgt ook een eigen expressie. De nieuwe Burgbad collectie is ontworpen om royale opslagruimte in het badmeubel aan te bieden en tevens een hoge mate van individuele ontwerpopties, in een betaalbaar pakket. Het rechte maar zacht geronde ontwerp, is net zo pragmatisch eenvoudig als verfijnd en elegant. De combinaties van individuele elementen - keramiek of mineraal voor de wastafel, de geïntegreerde grepen, de (a)symmetrische structuur van het badkamermeubel en de spiegel - evenals een aantal ongebruikelijke kenmerken, zijn ongewoon weelderig in dit prijssegment.

Burgbad Iveo spiegel

Burgbad geeft met Iveo de badkamer een gezicht

Het is vooral het spel met de symmetrie en asymmetrie, die goed is voor het speciale karakter van Iveo. De collectie staat symmetrische meer klassieke wastafelmeubel combinaties toe, maar kent eveneens meer speelse samenstellingsmogelijkheden. De universele vormentaal wordt gecontinueerd, waarbij de wastafels en de aanvullende meubel onderkasten in hun rechthoekige vorm met afgeronde hoeken en zachte randen, verschillende opties bij het samenstellen mogelijk maken. Wanneer ijdelheid, de twee materiaal versies verschillen formeel:

Burgbad Iveo badkamermeubel hoogglans wit

 

Twee modellen wastafel, in volumineus keramiek of filigraan mineraal

Zoals ook bij de Burgbad Egio badkamermeubel collectie zijn er twee uitvoeringen van de wastafel beschikbaar, in het keramiek of mineraal gegoten. Beide wastafels worden gekenmerkt door een geleidelijk aflopende binnenzijde en een verhoogde contourlijn, waardoor het weglekken van restwater voorkomen wordt. Echter, de keramische wastafel oogt met zijn volumineuze waskom massiever en is klassiek symmetrisch van vorm. De lichtere, uit mineraal gegoten, wastafel valt op met zijn zeer delicate randen en de asymmetrische structuur. Hier is ook veel extra ruimte te vinden voor zeep, gebruiksvoorwerpen of decoratieve accessoires.

 

Bij de afmetingen heerst dan weer eenheid: Het Burgbad Iveo badkamermeubel is verkrijgbaar in breedtes van 650 mm, 800 mm, 1000 mm en 1200 mm (hoogte 720 mm, diepte 490 mm). De 1200 mm brede wastafel is aangebracht in de keramische uitvoering met één of twee kraangaten (als een dubbele wastafel), terwijl de minerale uitvoering in deze breedte enkel met twee afzonderlijke wastafelbekkens is uitgevoerd. Dit biedt in ieder geval genoeg ruimte voor een stressvrije saamhorigheid tijdens het gebruik van de badkamer, voorzien van het Iveo badkamermeubel van Burgbad, in de ochtend.

 


Gepubliceerd in: Nieuws over badkamermeubelen