BETTELUX OVAL COUTURE VRIJSTAAND BAD MET EEN STOFFEN MANTEL

BetteLux Oval Couture

BetteLux Oval Couture vrijstaand badStof of textiel in de badkamer werd tot nu toe voornamelijk toegepast bij handdoeken, gordijnen en badmatten. Natuurlijk vormen deze producten ook een onderdeel van de uitstraling en het design van de badruimte maar een hoofdrol is hierbij eigenlijk niet voor ze weggelegd. Dat toch textiel en stoffen een prominente rol bij de leefbaarheid en de sfeer van een kamer kunnen spelen kan vaak gemakkelijk in de woonkamer of slaapkamer worden ervaren. Des te verrassender is het nu om te ervaren dat Bette, een bewezen specialist uit Duitsland met baden uit staal en emaille, samen met de ontwerper Dominik Tesseraux de sensuele kwaliteit van dit materiaal een hoofdrol heeft gegeven in de badkamer. Een conceptmodel van een Bette vrijstaand bad uit staal en emaille met een stoffen badmantel de BetteLux Oval Couture.
 
BetteLux Oval Couture

Vrijstaand bad van staal en emaille

Mogelijk gemaakt door een nieuwe generatie van functionele materialen die totaal anders zijn dan de stoffen die worden gebruikt in de woonkamer. Stof en textiel dat zeer robuust is, makkelijk te onderhouden en zowel water- alsook schimmelbestendig is. Degelijke stoffen zijn tot nu toe vooral voor buitenmeubilair en buitenkussens gebruikt. Met dit designconcept voor haar vrijstaande bad toont Bette nu de mogelijkheden om dit toe te passen in de badkamer. Het ligbad zelf is gemaakt uit staal en emaille terwijl de mantel om het bad heen als een comfortabele bank bedekt is met een textiel- en stofweefsel door de stoffeerder JAB Anstoetz.

 
 
BetteLux Oval Couture grijs
 

Een technische uitdaging

Voor de Duitse fabrikant van belang dat, hoewel het bad tot nu toe is slechts een concept, zij in staat waren om de belangrijkste uitdagingen te analyseren en onder de knie te krijgen. Het stabiele roestvrijstalen frame zorgt bijvoorbeeld voor het noodzakelijke draagvermogen, want een met water gevuld bad is een groot gewicht. Een esthetisch alsook functioneel aspect is de 30 mm vrije ruimte onder het vrijstaande ligbad, vuil op de stof vanaf de bodem kan vermeden worden en er kan gemakkelijk onder worden gereinigd. Belangrijk bij de ontwikkeling was het ‘buiten de box’ denken en de badruimte nieuw definiëren om het bewustzijn van een nieuwe leefbaarheid in de badkamer te verhogen.
 

Huiselijke sfeer in de badkamer

Ook ontwerper Dominik Tesseraux vertelt vol overtuiging over de BetteLux Oval Couture badkuip. De kwaliteit van het verblijf in de badkamer wordt steeds belangrijker, omdat er veel kwaliteitstijd aan zorg, recreatie en ontspanning wordt besteed. Daarom willen de mensen in de badkamer net zo’n behaaglijk gevoel als in hun woonkamer. Het Bette vrijstaande bad kan onderdeel zijn van een interieur inrichting die bestaat uit comfortabele stoelen, meubelen en stijlvolle spiegels. Met het met stof beklede bad nemen we de volgende stap en omarmen de warme en huiselijke sfeer met het comfort dat alleen gewatteerde stof kan geven.


Gepubliceerd in: Baden en whirlpools