AXOR MONTREUX KLASSIEKE KRANEN VOOR DE BADKAMER EN KEUKEN

AXOR Montreux: Authenticiteit tot in de perfectie

AXOR Montreux kraanGeïnspireerd door het tijdperk van toenemende welvaart en snelle modernisering, introduceren AXOR en Phoenix Design Studio een badkamer- en keukencollectie in de stijl van het eerste industrieel geassembleerde kraanwerk. Met zijn authentieke vormen en designkenmerken, typisch voor de vroege 20e eeuw, is AXOR Montreux een iconische collectie die een tijd van wetenschappelijke en culturele verandering verbeeldt. Functioneel biedt de collectie de hoogste kwalitatieve standaarden en erkent ze de technologische vooruitgang van vandaag. “De stijl en industriële productiemethodes van de vroege 20e eeuw zijn vandaag nog altijd actueel”, zegt Silke Giessler, hoofd van AXOR brandmarketing. “We hebben de eigenschappen van de kranen uit die periode geherinterpreteerd met grote precisie en vakmanschap om onze klanten het beste design en de beste functionaliteit in de badkamer en voor het eerst ook in de keuken aan te bieden.”

 

De evolutie van industrieel design

AXOR Montreux Badkraan

De collectie wordt gekenmerkt door de industriële designelementen van weleer. Denk afsluitventielen en aaneengelaste buizen, in combinatie met charmante details zoals de typisch witte porseleinen inleg met belettering. Naast subtiele kruisgrepen introduceert AXOR Montreux nu ook rechte grepen, een moderne interpretatie van het industriële design.

AXOR Montreux douchekraan

 

Geavanceerde technologie

Functioneel gezien staat AXOR Montreux voor technologische vooruitgang. Hoogstaande technologie en ingenieurswerk leveren kranen, douchepijpen en accessoires op die de vroege 20e eeuw op een charmante en innoverende manier herinterpreteren, zonder aan comfort te moeten inboeten. De eerste klassieke keukenkranen van AXOR laten alle bewegingsvrijheid aan de spoelbak toe dankzij draaibare en uittrekbare kraanuilopen. Voor de badkamer is er nu meer keuze in kraanhoogtes, waardoor die kunnen dienen voor verschillende gewenste ComfortZones. Bij de nieuwe AXOR Montreux showerpipe is het gebruiksgemak evident: de bediening voor de hoofd- en handdouche worden gescheiden met ergonomische bedieningsgrepen.

 

Authenticiteit, precies design en state-of-the-art industriële productiprocessen karakteriseren de nieuwe bad- en keukenkranen. Dat merk je ook aan de opvallende afwerkingen waarin de collectie beschikbaar is. De standaardversie werd afgewerkt met chroom en geborsteld nikkel aan de hand van de complexe PVD-technologie (physical vapor deposition), waarbij een coating op de producten wordt gelegd in een vacuümruimte. Dat maakt de producten extreem goed bestand tegen krassen en slijtage.

 


Gepubliceerd in: Kranen nieuws