ALAPE UITSTORTGOOTSTEEN IN DE BADKAMER

Alape’s uitstortgootsteen als laagdrempelig designobject

Alape uitstortgootsteen in de badkamerRoom007 is een Spaans urban hostelketen met vestigingen in de binnenstad van Madrid. De hostels zijn ontworpen door het Spaanse architectenbureau Requena y Plaza en ademen een laagdrempelige, trendy sfeer. Elke vestiging biedt 20 of meer kamers met 2 tot 11 bedden per kamer. In het interieurontwerp is gekozen voor de iconische uitstortgootsteen van Alape, welke zich onderscheid door zijn authenticiteit, kwaliteit, no-nonsens ontwerp en lage instapprijs. Een perfecte match dus met het Room007 hostelconcept. De gootsteen is Alape’s allereerst geproduceerde wasbak (1930) en wordt nog steeds veelvuldig toegepast in voornamelijk bijkeukens over de hele wereld. Door de conservatieve gootsteen te plaatsen in de Urban omgeving van Room007 krijgt deze ‘eenvoudige’ gootsteen een trendy opleving.

Alape uitstortgootsteen

Vanwege de karaktereigenschappen van een hostel zocht Requena y Plaza naar een eenvoudig en multifunctioneel ontworpen wasbak met een hoog kwaliteitsniveau, welke qua look-and-feel passend is bij de urban sfeer, die room007 uit moet stralen. Op basis van deze criteria heeft men gekozen voor de Alape uitstortgootsteen. De authentieke uitstortgootsteen is van binnen en van buiten voorzien van geglazuurd staal, oftewel emaille. De gootsteen is uitgerust met een kenmerkende donkerblauwe kunststof rand en overloopgarnituur met ketting en stop.

 

Alle wasbakken van Alape worden geproduceerd van geglazuurd staal. Door staal te voorzien van een geglazuurde laag, wordt het zo hard als graniet. Het gesloten, niet poreuze oppervlak is volledig hygiënisch, verfbestending, duurzaam corrosiebestendig en kleur-, kras- en slijtvast. Zelfs tegen klimatologische invloeden en sterke ultraviolette straling is het briljant gekleurde glazuur bestendig. Unieke eigenschappen, die zorgen voor een perfecte match met hostelketen Room007 en andere semi-openbare gelegenheden.

 


Gepubliceerd in: Sanitair nieuws