ALAPE METAPHOR GEGLAZUURDE STALEN WASTAFEL

Alape Metaphor

Alape Metaphor opbouwwastafelGeïnspireerd op de traditie van ritueel baden, waarbij het bad als bron van reinheid wordt beschouwd, is de waskom Metaphor van Alape ontworpen. De royale opzetkom onderscheidt zich niet alleen door de zuivere geometrische vormen, maar ook doordat de kom over een doordachte functionaliteit beschikt. De kom is vervaardigd, zoals alle Alape waskommen, van geglazuurd staal. Door staal te voorzien van een flinterdunne laag emaille ontstaat er een waskom, die harder is dan graniet, licht is van gewicht en een hoge slagvastheid heeft. Anders dan bij een keramiek waskom, kunnen vanwege de unieke eigenschappen van geglazuurd staal, precieze lijnen, strakke vormen en rechte hoeken gemaakt worden. Metaphor toont met zijn uitgesproken geometrische vorm bij uitstek deze onvergelijkbare vormzuiverheid. De opzetkom is verkrijgbaar in een breedte van 1.000, 750 en 500 mm en een diepte van 375 mm.

Alape metaphor
 

IJzersterke opzetwastafel Alape Metaphor

Alape produceert alle waskommen en wastafels met geglazuurd staal. De precieze lijnen, strakke vormen en rechte hoeken, vervaardigd uit 3mm flinterdun geglazuurd staal, zorgen voor een uiterst zuiver esthetisch design. Op het staal wordt een flinterdunne laag glazuur - oftewel emaille - aangebracht en ingebrand. Hierdoor gaan het staal en het glazuur een onverbrekelijke verbinding met elkaar aan en ontstaat er een bijzonder duurzaam product. De Metaphor is uniek vanwege zijn combinatie van een royale afmeting, zeer strakke hoeken en flinterdunne randen. Door de vormgeving wordt bovendien de indruk gewekt dat de waskom boven het wastafelmeubel zweeft. Hierdoor behoudt de Metaphor zijn elegante uiterlijk en is de opzetwaskom in uiteenlopende sanitaire ruimtes toe te passen, zowel privé als semi-openbaar.

 
 

Metaphor is onderdeel van de A˘form waskomcollectie van Alape. Door de ruime keuze in vormen, afmetingen en combinaties biedt Alape hiermee een uniek scala aan mogelijkheden.


Gepubliceerd in: Sanitair nieuws