ALAPE 2STEP NIEUWE OPBOUW EN ONDERBOUW WASTAFELS

Alape 2step

Alape 2step wastafel2step is de toepasselijke benaming voor de nieuw opbouw en onderbouw wastafels van Alape. De wastafels van Alape danken hun naam aan het verschil van niveau dat ontstaat door de opvallende verlaagde kraanbank die de 2step wastafel een symmetrisch en uitermate fraai vormenspel verleent. Bij 2step gooien twee aspecten meteen veel gewicht in de weegschaal: de slechts 3 mm dikke waskomrand en de kenmerkende uitvoering van de kraanbank. In twee 'trappen' krijgt het bekken zijn diepte en worden de eigenlijke bak en de kraanbank door deze twee niveaus van elkaar gescheiden. Dit is niet alleen functioneel, maar is ook heel handig voor het neerleggen van accessoires die niet nat mogen worden. Door de doorlopende waskomrand kunt u deze neerleggen zonder dat het wastafelblad en -meubel nat worden.

 

Wat 2step zo aantrekkelijk maakt, is de precieze afwerking van de hoek, de rechtlijnigheid en de vorm - eigenschappen die Alape alleen kan waarmaken dankzij het gebruik van geglazuurd staal. Het materiaal waaruit de wastafel is gemaakt, is overal 3 mm dik. Dit belangrijke aspect komt vooral tot uiting in de doorlopende strakke lijnen, die wel met een liniaal getrokken lijken te zijn. De ultra-vaste afmetingen en de uiterst stabiele ligging kunnen nooit genoeg naar waarde geschat worden, want zij vormen de cruciale voorwaarde om een wastafelblad of -meubel tot op de millimeter precies te kunnen inbouwen.

Alape 2step wastafel onderbouw
 

2step is verkrijgbaar in twee inbouwvarianten. De inbouwwaskom is een verfijnde en speciale oplossing van Alape, waarbij de rand standaard 25 mm boven het wastafelblad uitsteekt. Wanneer de waskom gelijkliggend ingewerkt wordt, in bijvoorbeeld een natuurstenen wastafelblad, sluit de bovenkant van de waskom en het wastafelbladmateriaal op elkaar aan en zorgen zo voor een harmonische afdichting, waarbij de daadwerkelijke dichting nauwelijks zichtbaar is. Om bij de 2step wastafels aan de esthetische eisen van beide procedés te kunnen voldoen, wordt een uiterste precisie van het gebruikte materiaal gevraagd en een uitmuntend vakmanschap van de fabrikant Alape uit Goslar.

 

Naargelang de bouwtechnische situatie of persoonlijke smaak kan de kraanbank van de Alape 2step rechts, links of parallel met de muur worden geplaatst. De asymmetrische uitvoering is mogelijk in de breedten 525 en 700 mm, de symmetrische in de breedten 500 en 600 mm.


Gepubliceerd in: Sanitair nieuws